Angrerett


RETURER

----

Vår policy varer i 30 dager. Hvis det har gått 30 dager siden kjøpet ditt, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte.

For å være kvalifisert for retur må varen din være ubrukt og i samme stand som du mottok den. Den må også være i originalemballasjen.

Flere typer produkter kan ikke returneres. Bedervelige varer som mat, blomster eller blader kan ikke returneres. Vi godtar heller ikke produkter for personlig eller sanitær bruk, farlige produkter eller brennbare gasser eller væsker.

Andre varer som ikke kan returneres:
* Gavekort
* Nedlastbar programvare
* Visse helse- og personlig pleieprodukter

For å foreta en retur må du vise oss en kvittering eller kjøpsbevis.

Vennligst ikke returner kjøpet til produsenten.

Det er visse situasjoner der bare en delvis refusjon gis: (hvis aktuelt)
* Bøker med tydelige bruksmerker.
* CD, DVD, VHS-kassett, programvare, videospill, kassett eller vinylplate som er åpnet.
* Enhver vare som ikke er i original stand, som er skadet eller mangler deler av årsaker som ikke skyldes en feil fra vår side.
* Enhver vare som returneres mer enn 30 dager etter levering.

Refusjoner (hvis aktuelt)
Når vi har mottatt og inspisert den returnerte varen, sender vi deg en e-post for å bekrefte at vi har mottatt den. Vi vil også varsle deg om vår beslutning om å godkjenne eller avvise refusjonsforespørselen din.
Hvis forespørselen din blir godkjent, vil tilbakebetalingen din bli behandlet, og en kreditt vil automatisk bli brukt på kredittkortet ditt eller den opprinnelige betalingsmåten innen et visst antall dager.

Forsinkede eller manglende refusjoner (hvis aktuelt)
Hvis du ennå ikke har mottatt refusjonen, sjekk bankkontoen din på nytt.
Ta deretter kontakt med kredittkortutstedende enhet, siden det kan være en forsinkelse før refusjonen offisielt publiseres.
Ta så kontakt med banken din. Det er ofte en saksbehandlingstid som kreves før refusjon bokføres.
Hvis du har gjort alt dette og du fortsatt ikke har mottatt refusjonen ennå, vennligst kontakt oss på klindus.societe@gmail.com.

Salgsvarer (hvis aktuelt)
Kun varer med ordinær pris kan refunderes. Dessverre kan ikke salgsvarer refunderes.

Bytter (hvis aktuelt)
Vi erstatter kun en vare hvis den er defekt eller skadet. Hvis du i dette tilfellet ønsker å bytte den mot samme vare, send oss ​​en e-post på klindus.societe@gmail.com og send oss ​​varen din til: 13 boulevard Meder, Viry Chatillon, 91170, Frankrike.

Gaver
Hvis den returnerte varen ble identifisert som en gave ved kjøp og ble sendt direkte til deg, vil du motta en gavekreditt tilsvarende verdi som returen. Når vi har mottatt den returnerte varen, vil et gavekort bli sendt til deg.

Hvis varen ikke ble identifisert som en gave under kjøpet, eller hvis giveren av gaven foretrakk å motta varen først og gi den til deg senere, vil vi gi en refusjon til giveren av gaven, og han vil vite at du har returnert varen.

Shipping
For å returnere et produkt må du sende det i posten til: 13 boulevard Meder, Viry Chatillon, 91170, Frankrike.

Du vil være ansvarlig for å betale dine egne fraktkostnader for å returnere varen. Fraktkostnader refunderes ikke. Hvis du mottar refusjon, vil returfraktkostnaden bli trukket fra den.

Avhengig av hvor du bor, kan tiden det tar å motta bytteproduktet variere.

Hvis du sender en vare over $75, bør du vurdere å bruke en leveringstjeneste som lar deg spore forsendelsen eller kjøpe leveringsforsikring. Vi garanterer ikke at vi vil motta din returnerte vare.

Por que confiar em nós ?

Serviço profissional 7 dias por semana

Pagamento 100% seguro

Entrega em domicílio segura

97% de satisfação do cliente